MERSİN / MEZİTLİ - Pakize Kokulu Anadolu Lisesi

Nis

Otizim farkındalık günü dolayısıyla e twininig projesi kapsamında Down Cafe ve Otizim Cafe ziyaret ettik.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zafer, her yıl Çanakkale'yi büyük bir kahramanlıkla savunan Türk ordusunu yad etmek için kutlanmaktadır. Atatürk'ün "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!" sözüyle büyük bir kahramanlık destanı yazan Türk ordusu için en güzel ve anlamlı günlerdendi. Biz de okul olarak bu kutlamayı okulumuzda gerçekleştirdik.

Şbt

İrem AÇIKGÖZ  10/C SINIFI Akdeniz belediyesi "Atma dönüştür tasarla yarıştır" liseler arası resim, heykel, rölyef yarışmasında eserimiz 135 çalışma içinden yarı finale kalarak sergilemeye değer bulundu.

Şbt

Eğitim danışmanı sayın Süleymen Beledioğlu okulumuz öğrencilerine sınav kaygısı ile ilgili seminer düzenledi. öğrencilerimizin yoğun ilgisi Süleyman Hocamızında hoşuna gitti. Bu öğrencilerimizin motivasyonunun tam olduğunu ve başarıların yüksek olacağını belirtti

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı ikinci dönem kurul toplantısı öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı yarıyıl karne törenimizi gerçekleştirdik. Okul müdürümüz Sayın Ferit Ulus okulda en başarılı ilk üç öğrencilmize belgelerini verdi. Yarıyıl tatilinde öğrencilerimizin dinlenmesini ve kitap okumasını önerdi. Bu iyi dileklerle törenimiz son buldu.

Ock

Proje süresince öğrenciler dört konu üzerinde çalışacaktır.(çevrimiçi iletişim, engelli insanlarla iletişim, açık hava etkinlikleri/doğada kalma ve spor etkinliklerine katılım) Toplumlarda görgü kuralları ve sosyal kurallar olarak kabul edilebilir davranışları araştıracak, benimseyecek ve farkındalık yaratması amaçlanacaktır. Projenin paydaşları TwinSpace'inde ve  sosyal ağlarda yaptıkları çalışmaları

Ara

Okulumuzda 10. Sınıf öğrencilerimize alan seçimi hakkında rehberlik servisimiz tarafından seminer verilmiştir.

Ara

Okulumuz Rehberlik Servisi koordinatörlüğünde, Lefke Avrupa üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sultan Şehitoğlu Okumuşoğlu tarafından okulumuzun 12.sınıf öğrencilerine yönelik olarak sınav kaygısı,motivasyon ve zaman yönetimi konularında bilgilendirme sunumu yapılmıştır.

Kas

Okulumuz öğretmenleri aileleriyle birlikte proje kapsamında bölgemzdeki tarihi yerleri ziyaret ettiler.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılında öğrencilerimizle Anıtkabire giderek Atamızı andık. Öğrencilerimiz Saygı ve Sevgiyle Anıtkabirde bir kez daha özlemlerini dile getirdiler.

Kas

Atatürk'ün bizlere bıraktığı en önemli miraslardan olan Cumhuriyetimizin 100. yılında açtığı yoldan, bilimin ışığında yürüyen nesiller yetiştirmeye devam ediyor olmanın gururu ile Ulu Önderimiz, vefatının 85. yıl dönümünde okulumuzda  düzenlenecek tören ile anıldı.

Ekm

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yaşını coşkuyla kutluyoruz! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, sadece bir ulusal bayram değil, aynı zamanda özgürlüğün, bağımsızlığın ve demokrasinin sembolüdür. 100 yıl önce büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ilan edilen Cumhuriyet, Türk milletinin azim ve kararlılığının bir ifadesidir. Cumhuriyetimizin 100. yılı, bizlere geçmişimizi hatırlatmanın yanı sıra geleceğe dair umutlarımızı da artırıyor. Birlik ve beraberlik içinde, Cumhuriyetimizi daha da yükseklere taşımak için çalışmaya devam ediyoruz.

Ekm

Okulumuz Erasmus Days etkinliği.

Ekm

Okul aile birliği toplantısı linkte belirtilen gündem maddeleri ile 29.09.2023 tarihinde okulumuz konferans salonunda yapılacaktır